?

Jeg har glemt å betale semesteravgiften. Hva gjør jeg?

Kvinne 21 . 16 Oktober 2020
Spørsmål

Hei! Jeg går siste året av en bachelorgrad på Blindern, og har nå havnet i en situasjon der jeg ikke har betalt semesteravgift og derfor har fått alle eksamensmeldingene mine slettet. Jeg la merke til dette alt for sent (en måned etter fristen) da jeg trodde jeg hadde betalt men må ha gjort noe feil med fakturaen da jeg forsøkte å betale tidlig i semesteret. Jeg har sendt mange mailer og en fysisk søknad om dispensasjon fra betalingsfristen, men har ikke annet grunnlag for ubetalt semesteravgift enn at jeg ikke fikk det til (som muligens kategoriseres sammen med de som bare har glemt å betale). Jeg fikk beskjed om at det kan ta noen uker før jeg får tilbakemelding, men jeg skal egentlig ha første eksamen om 3 uker... Hva kan bli utfallet av denne situasjonen? Hvor sansynlig er det at jeg får søknaden innvilget og får lov til å ta eksamen? Mvh. stresset student

Kvinne (21)
Sosionom svarer
Hei!

Det er veldig bra at du har søkt om dispensasjon om å få ta eksamen, til tross for at du ikke har betalt semesteravgiften. Slik jeg forstår regelverket knyttet til semesteravgift, er det bare dette du kan gjøre. Jeg kan dessverre ikke uttale meg om hvor sannsynlig det er at du får innvilget søknaden om dispensasjon.

Det er ikke vanskelig å forstå at du er stresset, og jeg er redd for at det kanskje ikke finnes noen andre løsninger enn det du allerede har prøvd. Du må med andre ord forsøke å takle situasjonen så godt du kan. Jeg anbefaler deg å fortsatt holde kontakt med studieadministrasjonen ved ditt fakultet.

Hva som blir utfallet av denne situasjonen er også vanskelig å si noe sikkert om. Jeg skal likevel forsøke å skissere noen mulige alternativer:

  • Hvis du skulle få dispensasjon til å ta eksamen likevel, er det lurt å være forberedt. Fortsett derfor å lese og forbered deg på eksamen.
  • Hvis du ikke får dispensasjon, vil du antakeligvis kunne melde deg opp til de samme fagene senere i studieløpet. Hvis du gjør en god innsats nå og legger et godt grunnlag, blir det kanskje mer overkommelig å ta faget/fagene i tillegg til andre fag, de kommende semestrene.
  • Dersom dette blir utfallet av situasjonen bør du ta kontakt med studieadministrasjonen og be dem hjelpe deg med å legge opp en plan for hvordan du kan komme ajour med fagene.

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen

Sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?